HACCP in de zorg

HACCP in de zorg

In zorginstellingen zoals ziekenhuizen, verzorgingshuizen en revalidatiecentra, speelt voedselveiligheid een belangrijke rol. De cliënten en patiënten in deze instellingen behoren vaak tot…

traceerbaarheidssoftware voedselproductie

Traceerbaarheidssoftware voor voedselproductie

De wereld van voedselproductie staat onder toenemende druk om te voldoen aan strikte regelgeving omtrent voedselveiligheid en kwaliteitscontrole. Traceerbaarheid, ook wel traceability…

fysische gevaren

Wat is een fysisch gevaar?

Als men het over voedselveiligheid heeft, spreekt men vaak ook over microbiologische, chemische en fysische gevaren. Elk type gevaar brengt specifieke risico’s…

kruisbesmetting

Wat is Kruisbesmetting?

Kruisbesmetting is een van de belangrijkste oorzaken van voedselvergiftiging en voedselgerelateerde ziektes. Simpel gezegd, kruisbesmetting treedt op wanneer schadelijke micro-organismen of allergenen…

voedselveiligheid internationale handel

Voedselveiligheid en internationale handel

De internationale handel in voeding is de afgelopen decennia enorm gegroeid. Globalisering en verbeterde manieren van transport hebben ertoe geleid dat voedselproducten…

veilig voedsel controle

Hoe zorg ik voor veilig voedsel?

Het waarborgen van de veiligheid van voedsel is de meest belangrijke verantwoordelijkheid voor elke onderneming binnen de voedingssector. Of u nu een…